Sama keti apteekides võib tootel olla märkimisväärne hinnavahe

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apotheka apteek.
Apotheka apteek. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Endale arsti poolt soovitatud liigesesalvi otsinud lugeja märkas üllatusega, et isegi sama firma apteekides erinevad sama salvi hinnad märkimisväärselt. Apteegiketi kinnitusel on apteekidel vaba voli ise hindu määrata.

«Otsustasin mulle arsti poolt  soovitatud toidulisandeid ja  liigesesalvi osta ravimiinfo veebilehe abil,» kirjutas venekeelse Postimehe lugeja. Ravimiinfo veebilehte kasutades jäi talle aga silma, et talle vajaliku salvi hind erineb isegi ühe ja sama firma apteekides 3 kuni 5 eurot.

«Loomulikult on neid, kelle jaoks viis eurot pole raha, aga pensionäri jaoks on see suur summa,» tõdeb lugeja ja soovib teada, kuidas nii suur hinnaerinevus on võimalik sama keti apteekides.

«BENU apteekides on ravimid ja ka muud kaubad valdavalt samade hindadega, erandid väga üksikul juhul ja kindla põhjusega,» kinnitas Koduapteegi jaemüügijuht Kaidi Kelt. Ta möönis, et konsuumerkaupade puhul võib tõesti juhtuda, et hinnad on erinevad.

«Siiski pean mainima, et kummalgi juhul ei ole tegemist ravimitega, Klorane on apteegikosmeetika ja Ice Power on külmageel, mis on küll jahutava toimega, aga ei sisalda raviaineid,» selgitas ta. Näiteks Klorane puhul on hinnaerinevuseks see, et apteegid ostavad seda erinevatelt tarnijatelt.

«Sellest tulenevalt on ka sisseostuhinnad erinevad. Väljamüügihind kujundatakse vastavalt sisseostuhinnale,» rääkis Kelt.

«Apotheka on kaubamärk, mida kasutavad erinevad apteeki pidavad ettevõtted, siis on ka näiteks toodud toidulisandite puhul hinnakujundus vaba - hind võib sõltuda näiteks olemasolevast või hiljutisest kampaaniast,» selgitas Apotheka tegevjuhi Marika Pensa. Ta soovitas sobiliku hinna leidmiseks kasutada ravimiinfo.ee lehekülge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles