Lugeja küsib: kui kaua kestab Tallinnas pimendamine?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnel pool on Tallinnas öösiti väga pime.
Mõnel pool on Tallinnas öösiti väga pime. Foto: Liis Treimann / Postimees

«Millal pannakse taas Tallinnas kõik tänavalambid põlema? Saan aru, et masu ajal vähendati sellise tegevusega elektrikulusid, kuid suur masu peaks juba läbi olema. Samuti on Tallinnasse juurde registreerinud ka rohkem elanikke ja seeläbi  laekub ka rohkem makse. Väga häirib, et aasta pimedaimal ajal on Tallinna tänavad poolenisti valgustatud. Näiteks Pärnu maanteel Järvel on kahe tee vahel oleval eraldusribal  kõik läbid välja lülitatud. Samuti on Vabaduse puiesteel üks teeäär praktiliselt valgustamata. Miks neid lampe siis üldse nii palju vaja on? Soovin teada, mis peab juhtuma või kui kaua läheb veel aega, et Eesti pealinnas taas kõik tänavalambid põlema pannakse?» küsib lugeja.

Vastab Tallinna kommunaalameti juhataja Tarmo Sulg.

Piirkondade põhiselt ei ole Tallinna linnas säästurežiime rakendatud ning piirkondi, kus tänavavalgustust üldse sisse ei lülitata ei ole. Tallinna tänavavalgustus töötab eelarvepiiratusest tulenevalt säästurežiimis.

Tallinna linnas on 1.oktoobri seisuga 54 964 valgustit, millest 7125 valgustit on pidevas väljalülitusrežiimis. Lisaks lülitatakse välja ajavahemikus 23.59-6.00 vähemkasutatavate territooriumite valgustus (spordirajad, kergliiklusteed, parklad, pargid) kokku 2820 valgustit.

Järgmise aasta tänavavalgustusteenuse eelarve maht selgub peale eelarve kinnitamist volikogu poolt, misjärel on võimalik planeerida, millises mahus tänavavalgustusteenust järgmisel aastal on võimalik osutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles