Pariisi elanikud nurjasid McDonald’si plaanid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si plaan laieneda Montorgueil' tänavale kukkus läbi.
McDonald'si plaan laieneda Montorgueil' tänavale kukkus läbi. Foto: LOIC VENANCE/AFP

Rahvusvahelise kiirtoiduketi McDonald’si plaan Prantsusmaa pealinnas laieneda kukkus vähemalt esialgu kohalike vastuseisu tõttu läbi.

Pariisi linnavalitsus ei nõustunud McDonald’si plaaniga ehitada ajaloolisele Montorgueil' tänavale uut kiirtoidurestorani, kirjutab Prantsuse uudisteportaal France 24.

Montorgueil' tänav on tuntud nii kohalike kui ka turistide seas oma väikeste poodide, kohvikute ja restoranide poolest. «Paljud väikesed kohvikud ja poed vaevlevad juba praegu ellujäämise nimel,» sõnas kohalik poliitik Jacques Boutault. «Suurte kohtade avamisega tõusevad järsku rendipindade hinnad ja lõpuks väikesed poed kaovad.» 

Samuti soovitakse säilitada unikaalsust. «Tasapisi hakkavad Pariisi tänavad välja nägema nagu iga teine tänav maailmas, restoranides serveeritakse samasugust toitu, mida leidub igal pool. See tapab selle piirkonna unikaalsuse,» lisas Boutault.

Pariisi linnapea Bertrand Delanoë otsustas kohalike protestikisa tõttu keelata McDonald’si ehitamise Montorgueil' tänavale. Samas on sel tänaval juba mitu kiirtoidukohta olemas. Boutault’i kinnitusel on Quick seal olnud juba 30 ja Starbucks ligi 10 aastat. «Me ei kavatse juba olemasolevate restoranidega midagi ette võtta,» kinnitas ta.

McDonald’s teatas uudisteportaalile France24, et hetkel on veel liiga vara öelda, kas nad vaidlustavad linnavalitsuse otsuse.

Kohalikud lõid Montorgueil' tänava kaitseks Facebooki lehe. Foto: facebook.com/NoMcDo

Möödunud laupäeval kogunesid kohalikud elanikud ja poepidajad planeeritava McDonald’si juurde protestima, kohale tuli ligi 200 inimest.

McDonald’s on suurim kiirtoidurestoran Prantsusmaal, kuid laienemine Pariisis on toimunud keeruliselt, 11 aasta jooksul on ettevõte seal avanud vaid neli uut söögikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles