Esimene libe tõi Tartus palju kukkujaid

Liis Velsker
, Tarbija 24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libe tänav.
Libe tänav. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tartu Ülikooli kliinikum kinnitas, et erakorralise meditsiini osakonda (EMO) on tänase päeva jooksul pöördunud palju inimesi, kes on libeda tõttu kukkunud.

Tartu Ülikooli kliinikumi avalike suhete juht Kristi Tael sõnas, et tänavad on tõepoolest väga libedad ning alates hommikust on kliinikumi EMOsse palju pöördunuid, kes libedal kukkunud. «On olnud sidemete vigastusi, nihestusi, luumurde. Kaks inimest vajavad kukkumise tagajärjel haiglaravi,» märkis ta ja lisas: «Võib öelda, et pöördujaid on palju.»

Ida-Tallinna keskhaigla turundusosakonna juhataja Inge Suder ütles, et täna on hommikul alates kella 8.00-st haigla EMOsse pöördunud 28 traumaga patsienti, mis on tavapärane esmaspäevane töökoormus. Suurem osa traumasid on juhtunud eelmisel nädalal või nädalavahetusel.

«Täna on libeduse tõttu kukkunuid kolm inimest. Kaks neist on teinud põlvele ja üks hüppeliigesele viga,» teatas Suder ja lisas: «Tuletame kõigile meelde, et külmade saabudes tuleb arvestada teedel libeduse tekkega. Seega tuleb kõndides ettevaatlik olla ning jalatsite valikule tähelepanu pöörata.»

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Inga Lill sõnas, et erakorralisse osakonda on saabunud libeda tõttu kukkujaid, kuid traumadega pöördujate koguarv on olnud tavapärane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles