Ema kaebas lapsed hooldekodu võla pärast kohtusse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate otsused jahmatavad lapsi.
Eakate otsused jahmatavad lapsi. Foto: SCANPIX

Laste teadmata ise  hooldekodusse läinud naine jäi kohamaksu tasumisega hätta ja nüüd tuleb 4500-eurone võlg tema lastel tasuda. Ema aga nõuab lastelt kohtu kaudu elatise maksmist.

Ida-Virumaa Alutaguse hooldekodu sõlmis lepingu Liidiaga, kes esialgu tasus korralikult, kuid mõne aja pärast käis kohamaks talle üle jõu, kirjutab Põhjarannik. Liidia tütre sõnul lubas ta ema hooldekodu juhatajale, et lapsed hakkavad maksma ja sellest piisas, et vanur sinna vastu võtta.

Tütre sõnul on Liidia raske iseloomuga, kuid ta ei ole abitu. «Ema ajab lihtsalt kiusu, tal on väga raske iseloom. Ta teab, kuidas teistega käituda, kuid oma lastega on see vaimne terror, mida pidin juba lapsepõlves kannatama. Kui sa kohe ta nõudmistele ei reageeri, on ta käitumine ettearvamatu,» märgib tütar.

Tütre sõnul pole ta ema olnud ei paljas ega näljas ning nad on tema eest pidevalt hoolitsenud. «Tema aga käis ja kuulutas kõigile, et hoiame teda näljas, ning kaebas meie peale valla sotsiaaltöötajale, kes ähvardas meid meediaga, kui me ema eest ükskord hoolitsema ei hakka,» rääkis naine. Mäetaguse valla sotsiaalnõunik Marika Unuksi sõnul kurtis naine, et lapsed saavad vähe abiks käia ja ta tunneb ennast üksikuna – tal on suhtlemisvajadus. Samas oli naisel tuba soe ja toit koduvisiidi ajal olemas.

Liidia ei nõustunud Unuksi sõnul kaaluma kohta mõnes odavamas hooldekodus, samuti keeldus ta minemast keskküttega sotsiaalkorterisse, kus poleks olnud ei kütmise ega vee tassimise muret.

Nüüdseks on asi kohtus, sest Liidia kaebas kohtusse oma lapsed, nõudes neilt elatise maksmist. «Milline ema on lastele niimoodi teeks?» küsib tütar, kes pärast lepingu ülesütlemist on viinud ema hooldushaiglasse ning otsib talle koduabilist.

Pikemalt loe Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles