Lugeja küsib: kuidas Viking Loto tõestab, et ei näita teles just neile kasulikku loosimist?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loosimine telestuudios.
Loosimine telestuudios. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

«Bingo Loto loosimine on alati otse-eetris, aga Vikingi Loto loosimist näidatakse kõige viimasena ja mitte otse. Kuidas Viking Loto saab tõestada, et tegu pole ühega sadadest videodest, mis on kasulikud lotofirmale?» küsib venekeelse Postimehe lugeja.

Vastab  Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel.

Nii Bingo kui Viking Lotto loosimised teletehnilistel põhjustel eelsalvestatakse. Bingo Loto loosimine toimub kolmapäeviti kell 18.30 Kanal2 stuudios, loosimine salvestatakse ning edastatakse õhtuses lotosaates. Kell 18.00 sulgub Bingo Loto müük, misjärel edastatakse info müüdud kombinatsioonidest stuudiosse, kus vastava programmi abil kajastatakse loosimise käigus jooksvalt võitjate arvu. Info müüdud kombinatsioonidest ei ole kättesaadav stuudios olevale loosimiskomisjonile, andmeid töötleb arvutiprogramm.

Loosimine toimub füüsiliselt lototroni abil, kohapeal jälgib loosimise läbiviimise korrektsust ja vastavust reeglitele ministeeriumi vaatleja.

Viking Lotto on Skandinaavia ja Baltimaade ühine lotomäng, milles osaleb kokku 8 riiki. Loosimine toimub kord nädalas kolmapäeviti kl 20.00 Norras. Failid müüdud kombinatsioonidega saadetakse enne loosimise alustamist Taani, Taanis müüdud kombinatsioonide info saadetakse Rootsi. Failivahetus toimub, et välistada võimalikku võltsimist peale loositulemuste selgumist. Norras loosimist läbiviiv komisjon (sh loosimise läbiviimise korrektsust kontrolliv sõltumatu audiitor) müüdud kombinatsioonide faille/infole ligipääsu ei oma.

Lisaks loosimisest saadetavale videofailile jõuab Eesti Lotosse ka loosimise protokoll, mis on ametlik loosimistulemusi kajastav dokument ning mille alusel makstakse välja võidud. Õige loosimisvideo esituse tagamiseks kontrollib Eesti Loto enne eetrisse minekut videofaili ja loosimisprotokolli vastavust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles