Otsitakse vabatahtlikke jõuluvanasid

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvanad.
Jõuluvanad. Foto: Reuters/ScanPix

Rohkem kui kakskümmend Eesti asendus- ja turvakodu otsivad vabatahtlikke jõuluvanasid, kes asenduskodude jõulupidudel vanemliku hoolitsuseta lastele kingitusi kätte aitaks anda.

«Üle Eesti on peremajasid, kus kingikott peagi kohal, aga pole punases kuues lahket habemikku, kes kuuse all lastelt salme küsiks ja kingid rõõmust säravatele peolistele välja jagaks,» kirjeldas SEB Heategevusfondi tegevjuht Triin Lumi otsingute põhjuseid. «Seetõttu palumegi appi kõiki neid punase kuue ja valge habemega vabatahtlikke, kes tunnevad, et neis on piisavalt jõuluvana DNAd ja kogemust.»

Kõigil vabatahtlikel, kes on valmis paar tundi oma aega panustama ja kasvõi ühte oma kodukandis asuvasse asendus- ja turvakodusse jõuluvanana kinke jagama minema, palutakse hiljemalt 10. detsembriks endast teada anda e-posti aadressil info@heategevusfond.ee. Fond edastab kontakti konkreetse asenduskodu juhatajale või pereemale, kes vabatahtliku jõuluvanaga täpse kohtumisaja kokku lepib.

Jõulupeod toimuvad asenduskoduti erinevatel päevadel ja aegadel. Näiteks ootab Juuru lasteküla jõuluvana 21. detsembril kell 15.00, Tallinna laste turvakeskus Lillakülas aga juba 18. detsembril ja Elva perekodu 24. detsembril.

Viiendat aastat järjest on kogutud kokku enam kui 1000 vanemliku hoolitsuseta lapse jõulukingi soovid, et jõulukuu jooksul leida Jõulusoovide puu projektiga head inimesed, kes aitaksid need laste salasoovid täita.

Tänavu on www.heategevusfond.ee/joulupuu aadressil paikneval jõulupuul enam kui 1000 lapse jõulusoovid ning lisaks asenduskodude peremajade soovid. Jõulupuult saavad need, kel soov vanemliku hoolitsuseta lastele jõulurõõmu saata, valida ühe lapse jõulusoovi ning annetada selle soovi täitmiseks kingiraha.

Vabatahtlikke jõuluvanasid otsivad järgmied asendus- ja turvakodud:

Ida-Virumaa
MTÜ Asenduskodu Südamepaik (12. dets, Kohtla-Järve)
Narva Lastekodu (20. dets, Narva)
Jõgevamaa
Siimusti Lastekodu Metsatareke (21. dets, Siimusti alevik)
Järvamaa
Koeru Perekodu (20. dets, Koeru)
Läänemaa
Haapsalu HKK (24. dets, Haapsalu)
Pärnumaa
Pärnu Lasteküla (20. dets, Pärnu)
Shalomi Lastemaja perede ja laste varjupaik (24. dets, Pärnu)
Raplamaa
Juuru Lasteküla (21. dets, Juuru)
Tallinn ja Harjumaa
Tallinna Laste Turvakeskus, Lilleküla (18. dets, Tallinn)
Tallinna Lastekodu ema ja lapse turvakodu (18. dets, Tallinn)
Tallinna SOS Noortekodu (18. dets, Tallinn)
Tln LK Laste Turvakodu (20. dets, Tallinn)
Tln LK Pihlaka maja (23. dets, Tallinn)
Tln LK Lasnamäe keskus (24. dets, Tallinn)
Tln LK Nõmme keskus (24. dets, Tallinn)
Tln LK Künni maja (23. dets, Tallinn)
Keila SOS Lasteküla (18. dets, Keila)
Keila SOS Noortekodu (24. dets, Keila)
Tartumaa
MTÜ Vahtramägi (18. dets, Tartu)
Tartu Perekodu Käopesa (20. dets, Tartu)
Elva Perekodu (24. dets, Elva)
Valgamaa
Valga Lastekodu Kurepesa (20. dets, Valga)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles