Möödunud torm viis elektri 67 000 majapidamiselt

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm Tallinna sadamas
Torm Tallinna sadamas Foto: Küllike Rooväli

Kolme päevaga taastasid Elektrilevi ja koostööpartnerite rikkemeeskonnad kokku 67 000 majapidamise elektrivarustuse.

Elektrilevi rikkemeeskonnad kõrvaldavad hetkel viimaseid üksikuid elektrikatkestusi Virumaal ja Põlvamaal. Kui enamikule pühapäevase tormi tõttu vooluta jäänud majapidamistele taastati elektrivarustus eilseks, siis liiniehitustööd kümmekonna rikke kõrvaldamiseks lõppevad täna.

«Elektrilevi ja koostööpartnerite rikkemeeskonnad on kõvasti pingutanud, et saaksime ka viimastele majapidamisele elektrivarustuse taastatud varem, kui esialgu hindasime,» ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Kõige rohkem tõi torm elektrikatkestusi Eesti põhjarannikul:  Lääne- ja Ida- Virumaal ning Harjumaal.

Uus torm tulekul

«Elektrikutele jääb hingetõmbeks siis päev-paar, kuna ilmaennustuse järgi on nädalalõpuks oodata juba uut tormiilma,» lisas Tõnne.

Elektrilevi peab läbirääkimisi  liiniehituseks vajalike materjalide tarnijatega, et võimaliku uue tormi saabudes oleksid üle Eesti olemas piisavad laovarud. Samuti tehakse ettevalmistusi kriisioludes täiendavate meeskondade olemasoluks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles