Tarbijamängijad kaotasid kohtus protsessi Fazeriga

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti üks kirglikum tarbijamängijate pere Siiri Jämsä ja Hanno Leichter kannavad aastatepikkust vimma pagaritööstuse Fazer vastu, kuna firma keeldus neile üleandmast kampaanias võidetud rollerit ning mängijad viisid vaidluse edutult kohtusse.

Vaidlus käis läbi kõik kolm kohtuastet ja lõpliku lahenduseni jõudis riigikohus aasta alguses. Kohus jättis mängijad rollerita ning mõistis neilt välja Fazeri ligi 100 000 krooni suuruse õigusabikulu katteks 10 000 krooni, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Pealtnägija».

Hasartne tarbijamängija Siiri Jämsä on Fazeri peakontoris omamoodi kultuskliendi staatusesse tõusnud. Kui keskmine eestlane sööb ühes kuus neli pätsi leiba, siis vähemasti saadetud pakendite järgi pidanuks kleenuke naisterahvas paari kuu jooksul tarbima 135 leivapätsi, mis ärataski Fazeris kahtlust ning kuna naisel ei olnud võimalik ostutšekkidega oste tõendada, siis lubas see firmal keelduda talle võidetud rolleri üleandmisest.

«Meie jaoks ongi müstika, kuidas ta need kupongid kogus,» ütles Fazer Eesti müügidirektor Kristjan Kongo. «Ta väitis meile, et ta ise sõi neid palju ning tema perekonnaliikmed ja sõbrad sõid neid palju. Kui me aga mõtleme sedelite koguse peale, siis peab sõpruskond ikka äärmiselt suur olema, et selline kogus kätte saada,» tõdes Kongo.

Jämsä sõnul tekkisid tal vaidlusest Fazeriga rida tervisehädasid. «Mul ägenes psoriaas ja haigestusin kõrgvererõhutõppe. Kõik see kaasnes suurte läbielamistega,» kinnitas Jämsä.

Ka Hanno Leichter on suurkontserni peale solvunud. «Nad kaotasid päris palju oma klientuurist, vähemalt meie tutvusringkonnas küll,» nentis Leichter.

See on teadaolevalt esimene kord, kui tarbijamängus pettunu moraalse kahjutasu nõudes firma vastu kohtusse pöördub. Mängijate nõutud 30 000 krooni sisaldas motorolleri ja ravimite maksumust ning katet hingepiinade eest. Mitu aastat aastat kestnud kohtusaaga päädis mänguritele aga kaotusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles