Elektrum: monopol meelitab elektritarbijaid tegema kahjulikke otsuseid

Liis Velsker
, Tarbija 24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikendusjuhe.
Pikendusjuhe. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Elektrum teatab, et ehkki Eesti Energia soovitab inimestel passiivseks jääda ning lasta lepingutel automaatselt pikeneda, näitavad tänased hinnad, et see oleks paljudele tarbijatele selgelt kahjulik otsus.

«Juba viimased kuu aega on Eesti Energia oma võrdlemisi küünilistes reklaamides kutsunud kõiki elektritarbijaid ning eelkõige just oma kliente üles passiivsusele ning laskma lepingutel automaatselt pikeneda,» kirjutab Elektrumi avalike suhete spetsialist Priit Pruul. Mõningate pikenemispakkumiste toel tehtud arvutused näitavad Elektrumi sõnul, et riigi suurim elektrimüügiettevõte kutsub oma kliente üles tegema endale kahjulikku otsust.

«Elektrumile on viimasel ajal laekunud päris mitmeid kirju riikliku monopoli Eesti Energia klientidelt, küsimusega, kas suudame neile parema pakkumise teha kui ettevõtte, kelle pikaajaline klient nad on olnud,» lausus Elektrum Eesti turu juht Raivo Videvik imestusega.

«Eks muidugi võib iga müüja oma toodet ja suhtumist reklaamida endale sobival moel, kuid pole midagi teha, kui paratamatult jääb mulje nagu püütaks klienti meelitada tegema talle kahjulikke otsuseid. Passiivseks ei tasuks elektritarbijal kindlasti jääda, vastasel juhul avastataksegi ühel hetkel üllatusega, et elektriarved on samuti automaatselt suurenenud,» lisas Videvik. 

Praegusel hetkel teevad elektrihinnad enne järgmist aastat veel viimast lõpuspurti odavnemise suunas ning uute lepingute sõlmimiseks on jäänud vaid loetud päevad.

Kui elektritarbija ei soovi oma 31. detsembriga lõppevat lepingut praeguse elektrimüüjaga pikendada, tuleks uus leping sõlmida hiljemalt 10. detsembril. Pärast seda kuupäeva sõlmitud lepingud hakkavad kehtima alates 1. veebruarist. Oma praeguse elektrimüüjaga saab lepingut pikendada küll ka peale 10. detsembrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles