H&Mi lasteriided osutusid plagiaadiks

Liis Velsker
, Tarbija 24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
H&M kopeeris lasterõivaste kollektsiooni maha teiselt Rootsi moemajalt Littlephant.
H&M kopeeris lasterõivaste kollektsiooni maha teiselt Rootsi moemajalt Littlephant. Foto: Littlephanti Facebooki lehekülg

Rõivagigant Hennes & Mauritz (H&M) korjas nagidelt kokku lasteriided pärast seda, kui väike Rootsi moemaja teatas, et nende tooted on disainitud täpselt sama käekirja järgi.

Rõivafirma Littlephanti töötajad märkasid möödunud reedel, et H&Mi uusim lasterõivaste kollektsioon on hämmastavalt sarnane nende enda kollektsiooniga, kirjutab The Local. Mõned kollektsiooni esemed nägid tegelikult välja täpselt samasugused. Riidepood üritas probleemist rääkida H&Miga, kuid viimased esialgu neid ei kuulanud.

«Kopeerimine ei olnud meelitav, vaid see oli kohutav,» ütles 41-aastane disainer Camilla Lundsten ja lisas: «Justkui oleks otse näkku löödud.»

Kui Littlephant suurelt jaeketilt vastust ei saanud, kasutasid töötajad sotsiaalmeedia võimalusi ja postitasid üks-ühele võrdlemiseks fotod valitud kleidist ja pükstest. Pildi alla lisati tekst: «Kas neil endal mingit loovust pole?»

Paari tunni jooksul vastas postitusele Twitteris üle tuhande inimese. Reaktsioon oli sama suur ka Facebookis.

Disainer Lundstenil õnnestus siiski saada H&Mi tegevjuhi Karl-Johan Perssoni privaatne e-maili aadress ning ta proovis temaga veel ühendust saada. Esmaspäeval vastas H&Mi pressiesindaja ja teatas, et nad eemaldavad kollektsiooni müügilt.

Öösel helistati talle veelkord ja vabandati. «Nad helistasid ja ütlesid, et on teinud vea. Mul on hea meel, et nad mõistsid loo moraali ja palusid vabandust. Ei ole aus kedagi matkida, eriti teist Rootsi ettevõtet,» ütles Lundten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles