Fotod ja video: vaata, kuidas elatakse luksuslikus Benita hooldekodus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varem Benita hooldekoduna tuntud eakate kodu on oma teenuste valikut laiendanud ning hinnad taskukohasemaks muutnud, et täita püsielanikega seni kasutuseta olnud hooneosa. Tallinncity käis kohal, et vestelda hoolealustega ja uurida, kuidas nad seal end tunnevad ning missugused tingimused vanaduspõlve loomiseks seal loodud on.

Laiemale sihtrühmale suuna võtnud hooldeasutus, kus pakutakse mitmeid meditsiiniteenuseid, muutis nime Benita Koduks.

Benita eakate kodu asub Keila vallas Valkse külas. Maja ümbritseb rahulik männimets ning hoone on avatud loodusele - kõigist esimese korruse tubadest pääseb terrassile. Teisel korrusel on suvise päikesepaiste nautimiseks võimaldatud pääs ühisrõdudele. Kõigi liikumisteede ehitusel mõeldi mõistagi sellele, et liikumine ratastooli või muu abivahendiga oleks võimalikult lihtne. 

Hooldekodu elanikele on Benita töötajad igati abiks - igapäevaselt tehakse üles voodid. Kui hooldusalune on mõne diagnoosi tõttu n-ö voodisse aheldatud, aidatakse ta ka riidesse, ratastooli või aidatakse kõndida söögitoani. Samuti hoolitsetakse selle eest, et eakad, kel tarvis, oma ravimid võetud saaks.

Teisel korrusel (video nr 1) näeb ka mitmeid eakatele mõeldud aktiivsele eluviisile suunavaid tegevuskohti - ja võimalusi, mida pakub füsioteraapia, pisike spordisaal ning jõusaalist tuttavad treenimisseadmed.

Esimesel korrusel (video nr 2) paiknevad ka söögituba, köök neile hooldekodu elanikele, kes soovivad ise süüa valmistada, mitmed puhketoad ning meisterdamistuba, kus käib tunde andmas õppinud kunstnik.

Ringkäigul Benita Kodusse õnnestus meil kaamera ette saada ka kaks hooldekodu püsielanikku (video nr 3), kes rääkisid videointervjuus, miks neile meeldib seal elada.

Benita Kodu arengutest andis neljandas videos ülevaate Benita Kodu juhataja Tõnu Steinberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles