Proua soovitab: kodune piparkoogiretsept

Kodust toodud piparkoogid, mis on valmistatud enda piparkoogitainast ja ise glasuuritud.

FOTO: Peeter Langovits

Tarbija24 piparkoogitainaste küpsetamise katses osalenud proua Ene Vilde jagas pea 30 aastat tagasi saadud piparkoogiretsepti, mis lastele tema sõnul alati meeldinud on.

Katses saavutasid kodusest tainast valmistatud piparkoogid 3. koha.

Piparkoogiretsept

Koostisained (1 kg tainast):

300g suhkrut

¾ klaasi vett

125 g margariini

1 tl peenendatud nelki

½ tl kaneeli

½ tl ingverit

¼ tl kardemoni

1 tl sidruni koort

1 muna

1 spl hapukoort

1,5 tl 30% äädikat

0,5 kg jahu

1 tl söögisoodat

Glasuuri jaoks:

1 munavalge

3-4 dl tuhksuhkrut

½ tl sidrunimahla

Valmistamine:

Kuiva keedunõusse panna 200 g suhkrut, lasta sulada ja pruunistada (segada puulusikaga). Valada ettevaatlikult kuum vesi peale. Keeta, kuni kogu karamellistunud suhkur on lahustunud. Lisada ülejäänud 100 g suhkrut, keeta aeg-ajalt segades paras paks siirup (umbes 20 minutit). Võtta tulelt ära, jahutada veidi, lisada margariin ja maitseained. Segada, kuni margariin on sulanud. Jahutada veidi. Lisada segades hapukoor, äädikas, munad, soodaga segatud jahu.

Toimetus ootab lugejate küsimusi Saada küsimus

Populaarne

Tagasi üles