Pardikoivad õlle, apelsini ja tüümianiga

Pardikoivad õlle, apelsini ja tüümianiga

FOTO: Ragne Värk

Toidublogija Ragne Värk jagab pühade puhul oma imelist pardikoibade valmistamise retsepti.

Pardikoivad õlle, apelsini ja tüümianiga

  • 4 jahutatud pardikoiba
  • soola, pipart
  • 200 g porgandeid, koorituna
  • 1 apelsin
  • kimp värsket tüümiani
  • ca 2,5 dl heledat õlut
  • 1 sl mett

Patsuta koivad majapidamispaberiga kuivaks ning pane külmale pannile. Pruunista keskmisel kuumusel ühelt ja teiselt poolt. Seejärel maitsesta soola ja pipraga. Pane koivad ahjuvormi, vala juurde ka pannile tekkinud pardirasv. Seejärel pane vormi apelsiniviilud, väiksemaks lõigatud porgandid ning pisikeste tükikestena mesi. Vala juurde õlu. Kata vorm kaane või fooliumiga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Seejärel alanda kuumus 150 kraadile ning hauta kaks tundi.

Toimetus ootab lugejate küsimusi Saada küsimus

Populaarne

Tagasi üles