Pardikoivad õlle, apelsini ja tüümianiga

, linnuliha.ee/blogi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pardikoivad õlle, apelsini ja tüümianiga
Pardikoivad õlle, apelsini ja tüümianiga Foto: Ragne Värk

Toidublogija Ragne Värk jagab pühade puhul oma imelist pardikoibade valmistamise retsepti.

Pardikoivad õlle, apelsini ja tüümianiga

  • 4 jahutatud pardikoiba
  • soola, pipart
  • 200 g porgandeid, koorituna
  • 1 apelsin
  • kimp värsket tüümiani
  • ca 2,5 dl heledat õlut
  • 1 sl mett

Patsuta koivad majapidamispaberiga kuivaks ning pane külmale pannile. Pruunista keskmisel kuumusel ühelt ja teiselt poolt. Seejärel maitsesta soola ja pipraga. Pane koivad ahjuvormi, vala juurde ka pannile tekkinud pardirasv. Seejärel pane vormi apelsiniviilud, väiksemaks lõigatud porgandid ning pisikeste tükikestena mesi. Vala juurde õlu. Kata vorm kaane või fooliumiga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Seejärel alanda kuumus 150 kraadile ning hauta kaks tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles