Lugeja küsib: kas lapse saab lapsendada tema onu?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Kas lapse saab lapsendada tema (lapse) onu? Lapse bioloogilise isa nõusolek oleks lapsendamisel olemas, sest ta ise tegi ettepaneku. Bioloogiline isa ei ole lapse vastu huvi tundnud mitte mingil määral ja arvestades lapse huvisid tulevikus, siis on lapsel parem tema hingekirjast maas olla. Lapse onu ehk siis lapse ema vend on see eest super «isa» ja ainuõige valik lapsele. See on küll imelik kui lapse sünnitunnistusel on õde ja vend lapse vanemad, aga siiski, kas selline asi on üldse võimalik?» küsib lugeja.

Vastab jurist Hanna Kivirand õigusbüroost Puurits & Partnerid.

Perekonnaseadus ei sätesta, et Teie poolt kirjeldatud viisil lapsendamine oleks lubamatu. Lapsendamise eelduseks on lapse vanemate nõusolek ja kui laps on juba 10-aastane, siis ka lapse enda nõusolek. Seega lisaks lapse isa nõusolekule on vajalik ka lapse ema nõusolek ning vastavalt lapse vanusele võibolla ka lapse nõusolek.

Kohtupraktikat analoogsete olukordade kohta minule teadaolevalt ei ole, seega kahjuks ei saa ma Teile anda ammendavat vastust, kas lapsendamine võiks antud juhul kujuneda edukaks või mitte.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles