Piparkoogitaina kummalised hinnakõikumised

Liis Velsker
, Tarbija 24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reval Kondiitri piparkoogitainas Lotte.
Reval Kondiitri piparkoogitainas Lotte. Foto: Peeter Langovits

Tarbija24 katses selgus, et möödunud aastaga võrreldes on mitmed piparkoogitainad tänavu kallimaks läinud, kuid mõnel tootel on hind langenud. Tootjate sõnul peitub erinevus kampaaniahindades.

Kui mullu maksis Reval Kondiitri piparkoogitainas 5,50 eurot kilo kohta, siis tänavu oli hind tõusnud 6,63 euroni. Reval Kondiitri müügijuht Kairi Teeväli kinnitas, et tava hinnakirjahind oli ka eelmine aasta sama, mis sel aastal. «Eelmisel aastal oli tegemist kampaaniahinnaga,» põhjendas ta.

Hind oli tõusnud 10 eurosendi võrra ka Pere piparkoogitainal ning Gourmet Clubi tootel, 30 eurosendi võrra Pagaripoistel. Saare Leival oli hind kerkinud 3,80 eurolt 5,13 euroni. Ent erinevalt konkurentidest on hind langenud 3,50 eurolt 2,70 euroni Hagril.

Ka Hagari müügidirektor Rene Kiis põhjendas hinnamuutust sooduskampaaniaga. «Antud toote hinnakirjahind on sama nagu eelmisel aastal. Vastavalt tarbijate soovidele teeme erinevate jaekaubanduspartnerite juures soodushinna kampaaniaid,» kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles