Elektriautode renditeenus osutus populaarseks

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELMO Rent pakub Tartus kasutada ühte Mitsubishit ning ühte Nissan Leafi. Neist viimane on selgelt populaarsem.
ELMO Rent pakub Tartus kasutada ühte Mitsubishit ning ühte Nissan Leafi. Neist viimane on selgelt populaarsem. Foto: Margus Ansu

Tänavu juulikuus alustas KredEx Tallinnas ja Tartus ELMO Rendi prooviperioodiga. Elektriautode renditeenust on viie kuuga kasutatud enam kui 1500 korral.

Rendiautodega on läbitud kokku enam kui 250 000 kilomeetrit, teatas KredEx.  Prooviperioodi vältel on suurendatud rendipunktide hulka, kust autosid rentida saab ning samuti on kogutud kasutajatelt tagasisidet. 

«Inimeste huvi elektriauto proovimise vastu on suur ning teenuse kasutamise aktiivsus on järjest kasvanud. Suvekuudel ja sügise alguses oli mitmel korral hetki, kus kõik autod olid klientide poolt kasutuses ning soovijad pidid kodulehel jälgima, millal järjekordne auto vabaneb,» kinnitas elektromobiilsuse programmi spetsialist Heikki Parve.

Enamasti renditakse elektriauto paariks tunniks või siis pikemaks perioodiks, näiteks terveks päevaks. Samuti on levinud auto rentimine terveks nädalavahetuseks.

ELMO rendiauto ühe kasutuskorra keskmine läbisõit on seni olnud 157 kilomeetrit. Rekordi tegi kasutaja, kes läbis autoga kokku 1883 kilomeetrit. ELMO Rendi keskmise kasutaja vanus on 33 eluaastat ning enamasti pakub teenus huvi meestele.

1. jaanuarist käivitub ELMO renditeenus täismahus. Lisatud on uusi rendipunkte ning väikeauto Mitsubishi i-MiEV rentimise esimene tund hakkab uuest aastast maksma senise kuue euro asemel kolm eurot. Nissan Leafi rentimisel jääb see praegugi kehtivale kuuele eurole. Iga järgmine renditund maksab sõltumata automargist kolm eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles