Töötute klubi näeb inimeste töölesaamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridus ja oskused annavad tööturul eelise.
Haridus ja oskused annavad tööturul eelise. Foto: Urmas Nemvalts

Kui statistikaameti värsked andmed näitasid, et esimeses kvartalis suurenes töötute arv märkimisväärselt, siis töötuklubi koordinaatorid näevad hoopiski inimeste uuesti töölesaamist.

Tallinna töötute klubi üks koordinaator Kristel Miljand ütles, et tema näeb pigem vastupidist tendentsi – nende ettevõtlusprogrammis jaanuaris alustanud 50 töötust on tänaseks alles jäänud vaid 25-30.

«Ülejäänud inimesed on tööle saanud,» rõõmustas Miljand saadud tagasiside üle.

Töötute klubi eesmärk on vähendada töötuks jäänute seas heitunute hulka, suurendades nende sotsiaalseid kontakte. «Et nad ei jääks üksi koju, vaid oleks aktiivsed,» selgitas koordinaator, et tööpakkumisi nemad ei vahenda.

Töötute endi soovid-vajadused on tema sõnul väga erinevad, kuid klubi peamine ülesanne on anda neile põhjus kodust välja tulemiseks. «Meie programm on keskendunud ettevõtlusele, oleme andnud ülevaate, kuidas ise hakata endale tööandjaks: kust pihta hakata, kust äriidee leida, selleks ressursse saada,» kirjeldas koordinaator klubi tegevust.

«Kahtlemata on neis muutust näha - nad on muutunud uuesti avatumaks. Pärast seda, kui nad on ühiskonna mitteaktiivseteks liikmeteks jäänud, on nad šokis, pettunud, solvunud… Praegu aga jälle rõõmsameelsed ja tegusad,» nägi Miljand klubi eesmärki täidetuna.

Seda, et kõik 50 programmis osalejat ettevõtjaks hakkaksid, ta oma sõnul ei eeldanudki, arvestades, et ettevõtlusega tegeleb 4 protsenti elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles