Lugeja küsib: kas autojuhi esmaabikoolituse tunnistusel on kehtivusaeg?

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaabikoolitus
Esmaabikoolitus Foto: Sille Annuk

«Kui on läbitud 16 tundi kestev esmaabikoolitus, kas sellel on ka mingi kehtivusaeg? Riigiteatajas puudub selline info, aga koolituse läbiviijad ütlevad, et kehtivusaeg on kolm aastat. Huvitav millele nad tuginevad?» küsib Tarbija24 lugeja.

Vastab maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialist Allan Kasesalu.

Esmaabikoolitusel puudub kehtivusaeg. Kuna mootorsõidukijuhi koolitaja (ja ka esmaabiõpetaja) ja kliendi omavaheliste suhete näol on tegemist eraõigusliku küsimusega ja nendevaheliste rahaliste hinnangute andmine ei kuulu maanteeameti kompetentsi. Kommentaariks niipalju, et liiklusseaduse järgi peab mootorsõidukijuhi esmaabiõpetaja olema registreeritud tervishoiutöötajana tervishoiutöötajate riiklikus registris. See tähendab, et isik tänavalt ei saa ega tohi läbi viia esmaabi õpet. Terviseamet otsustab, kas tervishoiu töötaja kantakse registrisse, st kas saab esmaabikoolitust läbi viia või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles