Toyota kavandab juba FT-86 väiksemat versiooni

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota ideeauto FT-86.
Toyota ideeauto FT-86. Foto: Toyota

Kuigi vastavaid ametlikke andmeid veel pole, räägitakse viimasel ajal üha enam sellest, et lisaks ideeauto FT-86 seeriaversioonile käivat Toyotas juba kibekiired ettevalmistustööd analoogse, kuid mõõtmetelt väiksema ja ka odavama mudeli turuletoomiseks.


Väljaande Road&Truck andmeil tuleb kompaktsem sõiduk umbes 3,8 meetrit pikk ning see varustatakse 110-hobujõulise 1,5-liitrise töömahuga neljasilindrilise bensiinimootoriga, kirjutab Autonet.ee.

USAs hakkaks selline masin maksma orienteeruvalt 20 000 dollarit ehk 250 400 krooni.

Kui Subaru ja Toyota ühiselt FT-86 välja töötasid, siis väiksemat mudelit sellest esialgu ei kavandatud. Kuid arendustööd osutusid loodetust kallimaks, mis lõpuks kajastub ka auto hinnas. Väiksem sõiduk oleks enam-vähem analoogse arhitektuuriga, kuid seda saaks üsna odavalt müüa.

Kui FT-86 seeriaversiooni tootmisega tahetakse alustada järgmise aasta lõpus, siis väiksem peaks valmima 2012. aastal. Ka seda hakataks müüma nii Subaru kui Toyota kaubamärkide all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles