If Kindlustus: tormituuled kasvatasid suuresti novembri väljamakseid

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormikahjustused aasta tagasi Tallinnas.
Tormikahjustused aasta tagasi Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Novembris maksis If Kindlustus oma klientidele 2369 kahjujuhtumi eest 2,94 miljonit eurot hüvitisi, väljamakstud summa suurenes 16,7 protsenti ning kasvu põhjustas suuresti oktoobrikuu tormikahjud, kui tugevate tuulte tõttu laekus Ifile kahjuavaldusi 500 000 euro ringis.

Suurimad novembrikuu väljamaksed olid kaskokahjudes, kus If korvas pea 1,06 miljonit eurot, teatas ettevõtte pressiesindaja.

Varakahjusid hüvitati 864 000 ja liikluskahjusid 900 000 euro ulatuses.

Novembrikuu väljamaksete suurust mõjutas suuresti 29. oktoobri varahommikused tormituuled, kui kolmeteist tunni jooksul laekus Ifile üle 200 kahjuavalduse summas 500 000 eurot.

If Kindlustuse varakahjude osakonna juhi Argo Karo sõnul tuleb tormituulteks valmis olla ka tuleval ööl ja  varahommikul.

«Ilmajaam lubab saabuvaks ööks kuni 32 m/s puhuvaid tormituuli ning selle ennustuse realiseerudes võib korduda 29. oktoobri stsenaarium, mil öö jooksul tegi torm palju kurja hoonete katustele, fassaadidele, aedadele-väravatele ja ka muudele hoonete osadele. Soovitan hoovist lahtised seemed kokku korjata ja sõidukid lagedamale alale parkida, sest puude murdumistest me saabuval ööl ei pääse,» sõnas Karo.

Karo lisab, et kindlasti peavad majapidamised arvestama ka elektrikatkestustega ning varuma alternatiivsed valgusallikad ja joogivee, kui selle saamine peaks elektrist sõltuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles