Kontrolörid jätsid vanamemme maantee äärde

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Kohtla-Järve omavalitsuse otsus lubada üle 70-aastastel pensionäridel tasuta sõita kella 10-15  tekitas nördimust nii pensionärides endis kui ka Sillamäe linna õiguskomisjonis.

28. novembril sõitis Sillamäe elanik Lidia Kašnova koos teiste pensionäridega Viivikonda oma aiamaale, kuhu on Sillamäelt 9 kilomeetrit, kirjutab Põhjarannik. Piletit ta ei ostnud, nagu teisedki pensionärid, arvates, et jutud tasulisest sõidust enne kella 10 ja pärast kella 15 ei vasta tõele. Ent Viivikonna kandis tulid peale kontrolörid, pärast ka politseinikud, kes hakkasid nõudma sõidu eest maksmist. Kui aga pensionär keeldus, viidates sellele, et Sillamäe doteerib oma pensionäride tasuta bussisõitu, et tal lihtsalt ei ole maksmiseks raha, talutati ta bussist välja.

«Sillamäeni oli 3 kilomeetrit, minu aiamaani 6 kilomeetrit, ma seisin ja mõtlesin, kuhu minna. Otsustasin, et lähen tasapisi Viivikonda, kuna seal oli mul palju toimetusi,» räägib Kašnova. Naise sõnul jõudis ta küll kohale, kuid pärast seda jäi haigeks.

Kohtla-Järve linnavolikogu esimees Riina Ivanova sõnul kontrolliti 28. novembril bussi nr 31 ja siis teatas bussijuht kohe, et kõik inimesed sõidavad piletita ning reageerivad palvele pilet osta väga agressiivselt. Kontrolöride tungivatele palvetele reageeriti samuti ärritunult, kuid peaaegu kõik ostsid siiski pileti. Proua Kašnova keeldus kategooriliselt maksmast, seetõttu anti talle korraldus bussist lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles