Taisto laiendab konkurentsi nimel sõidusoodustuse saajate ringi

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussifirma Taisto buss
Bussifirma Taisto buss Foto: Liis Treimann

Alates 18. detsembrist toimuvad muudatused Taisto Liinide poolt reisijatele pakutavates sõidusoodustustes. Samuti tõstetakse pikemate marsruutide puhul hinda.

«Kui seni pakkusime soodsama hinnaga bussipileti ostmise võimalust õppuritele ja pensionäridele vastava dokumendi esitamisel, siis alates 18. detsembrist muutuvad pakutavad sõidusoodustused vanusepõhiseks,» selgitas Taisto Liinide veokorraldaja Jan Landrat.

Üliõpilaspileti või ISIC-kaardi esitaja sai näiteks täispileti hinnast alla 50 senti.

18. detsembrist saavad soodsama hinnaga bussipileti osta kuni 30. aastased (k.a.) noored. Samuti eakad alates 60. eluaastast. Soodustuse saamiseks tuleb vajadusel esitada fotoga isikut tõendav dokument, seega senist õpilaspiletit või pensionitunnistust enam kaasas kandma ei pea.

Taastab sooduspäevad

Samuti taastab Taisto sooduspäevad. «Alates 18. detsembrist saavad paljudel Taisto kaugliinidel noored ja eakad neljal päeval nädalas ehk teisipäeviti, kolmapäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti osta bussipileti endale keskmiselt kuni -40 protsenti soodsamalt. Esmaspäeviti, reedeti ja pühapäeviti kehtib kõigile reisijatele ühesugune piletihind.»

Põhimarsruutidel täispiletite hinnad Landrati sõnul ei muutu. Seega Tallinn-Tartu ekspressliinil maksab bussipilet jätkuvalt 10 eurot (soodusgrupile sooduspäeval edaspidi 6 eurot), Tallinn-Viljandi vahel 9,50 eurot (soodusgrupile sooduspäeval 5,50 eurot) , Tallinn-Pärnu ekspressliinidel 8,00 eurot (soodusgrupile sooduspäeval 5,00 eurot) ja Tallinn-Rakvere vahel 6,50 eurot (soodusgrupile sooduspäeval 4,00 eurot).

Pikad sõidud kallimaks

«Küll muutuvad piletihinnad paraku pikema vahemaa reisija jaoks. Kui seni oli bussipileti maksimumhind ühest Eesti otsast teise sõitva bussiliini puhul 12,50 eurot, siis alates 18. detsembrist on uueks maksimumhinnaks 13,50 eurot.  Taisto kliendikaardiga saab jätkuvalt soodustusi alates 0,50 eurost pileti kohta,» kinnitas Landrat. Pikemate marsruutide all peetakse silmas näiteks Tallinn-Värska, Tallinn-Võru, Tallinn-Valga marsruute.

«Sõidusoodustuste ja uute hindade kujundamisel lähtusime eelkõige konkureerivate bussiettevõtete tegevusest ja arvestasime ka uuest aastast kehtima hakkavate rongipiletite hindadega,» kirjeldas Jan Landrat hinnamuudatuste tagamaid.

«Kui Eestis on õpilasi statistikaameti andmebaaside põhjal hetkel kuskil üle 230 000, siis kuni 30-aastaseid inimesi on üle 430 000. Seega võrreldes senisega laiendame soodustuse saajate ringi peaaegu kaks korda. Lisaks loodame, et  sooduspäevadel ei ole reisijal põhjust vähemalt hinna poolest rongi bussile eelistada,» rääkis Landrat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles