Lugeja küsib: miks Eesti Loto ei avalikusta Keno Loto võidusummasid?

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keno Loto pilet.
Keno Loto pilet. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

«Öelge palun, miks Eesti Loto kunagi ei avalikusta Keno Loto võite, täpsemalt võidupiletite arvu ja nende võite? Keno Loto võidufond on väga suur, aga ma ei ole veel kunagi näinud võtjat ega võidusummat. Kirjutatakse ainult teiste lotode võitjatest. Kas üldse keegi kunagi on sellega suure summa võitnud? Ometigi on veebilehel kirjas, et Keno Lotoga on võimalik võita ka siis, kui ühtegi numbrit ära ei arva. Vabandage väga, aga kuidas sellest aru saada? Mul langesid selles mängus kuus numbrit kokku, aga lototerminal teatas, et pilet ei võitnud. Üleüldse on see mingi kahtlane mäng,» kurjustas venekeelse Postimehe lugeja.

Vastab Eesti Loto pressiesindaja Annely Luikmel.

Keno Loto loosimistel võidetud summasid ja võitjate arvu Eesti Loto praegu veel tõepoolest oma veebilehel ei avalikusta, kuid oleme ette valmistamas muudatust oma kesksüsteemis, mis võimaldaks kohe koos loosimise tulemustega kuvada ka võidetud summade täpse info.

Mis puudutab võitu 0 tabamusega, siis Keno Loto mäng erineb mõnevõrra meie ülejäänud arvloteriidest ning teatud tingimustel on võimalik võita ka ilma ühegi tabamuseta. Keno mängus loositakse 20 numbrit vahemikust 1-64. Mängus osalemiseks tuleb valida kuni 10 numbrit sellest vahemikust. Vastavalt valitud numbrite hulgale suureneb ka võidukoefitsent. Et saada peavõitu, tuleb valida kümme numbrit, mis peavad loositud numbritega kokku langema. Mängides vähemalt nelja numbriga, on võimalus võita ka mitte ühtegi numbrit tabades, võites tehtud panuse vähemalt ühekordselt tagasi. Osaledes loosimises kümne numbriga, millest ükski ei kattu väljaloositud numbritega, võidab mängija oma panuse kolmekordselt tagasi. Soovitame võidustruktuurist parema ülevaate saamiseks tutvuda Eesti Loto kodulehel olevate Keno Loto mängureeglite, sh võitude tabeliga.

Kuue tabamuse korral on mängija igal juhul võitnud - täpne võidusumma sõltub sellest, kui mitme numbriga ja millise panusega mängiti. Võimalusel soovitame piletit kontrollida mõnes teises terminalis või pöörduda võidu kontrollimiseks Eesti Loto poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles