ETV teeb jõulujumalateenistuse otseülekande Harju-Risti kirikust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju-Risti kirik.
Harju-Risti kirik. Foto: EELK

ETV teeb tänavu esimese jõulupüha jumalateenistuse ülekande väikesest Harju-Risti kirikust, mis paistab silma rohkete kunstiajalooliste leidudega.

Ülekanne algab 25. detsembril kell üks pärastlõunal.

700 aasta vanune kirik asub Harjumaa lääneservas Harju-Ristil.

Maakoguduse jaoks on televisiooni otseülekandeks valmistumine suur töö, sekundi täpsusega tuleb paika panna ülekande stsenaarium. ETV võttegrupp on juba Harju-Ristil kohal käinud ning kindlaks teinud vajalike kaamerate arvu ja paiknemise.

Jõulujumalateenistusse on kaasatud tavapärasest enam muusikuid: laulab Padise kammerkoor Liina Annuse juhendamisel, orelil mängib Pille Metsson, viiulil Eve Erik. Erilise aktsendi annab jumalateenistusele koguduseliikme Mait Maltise ja tema poegade kaasateenimine. Jutluse peab Risti koguduse õpetaja Annika Laats.

Jumalateenistuse juhatab sisse väike ülevaade kiriku ajaloost ja koguduse elust. Kaamerasilma ette jääb ka Risti kirikaias olev Vabadussõjas langenute mälestussammas, mis on üks kolmest puutumatuna nõukogude okupatsiooni üle elanud Vabadussõja mälestusmärgist Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles