Guardian valis välja 2013. aasta halvimad ja parimad tahvelarvutid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesco säästutahvelarvuti Hudl.
Tesco säästutahvelarvuti Hudl. Foto: Tesco

Suurbritannia tuntud ajalehe Guardiani tehnoloogiaajakirjanik Samuel Gibbs ja tehnoloogiatoimetaja Charles Arthur valisid välja 2013. aasta parimad ja halvimad tahvelarvutid.

Kõige halvem on meeste hinnangul Argos MyTablet, mis maksab 99 naela (117 eurot). «Olgem ausad, see on rämps,» tõdes Gibbs. Enne selle tahvelarvuti ostmist peaks tema sõnul arvestama, et tegemist on täieliku raha tuulde loopimisega.

Järgmisena arutlesid nad Microsoft Surface Pro 2 üle, mis maksab 720 naela (853 eurot). Arthur nentis, et võrreldes teiste tahvelarvutitega kaalub see oluliselt rohkem ja on kaasaskandmiseks liiga raske. Pigem sobib see inimestele, kes ei tahagi niivõrd tahvelarvutit, vaid sülearvutit.

Nii Gibbsile kui ka Arthurile meeldis Nokia Lumia 2520 (400 naela ehk 474 eurot) disain. «See on põhimõtteliselt Nokia esimene tahvelarvuti. See on ilus, mulle meeldib selle disain. See erineb teistest tahvelarvutitest päris palju, sellel on karakter,» rääkis Gibbs. Arthur lisas, et see pole küll nii raske kui Surface Pro 2, kuid kaalub siiski üsna palju. Lumia 2520 kasutab Windows RT operatsioonisüsteemi, mistõttu ei saa kasutada palju traditsioonilisi rakendusi. 

Gibbsi jaoks oli tänavu suurimaks üllatajaks Tesco Hudl sülearvuti, mis maksab kõigest 119 naela (140 eurot). «See on väga hea hinnaga tahvelarvuti, mis kasutab Google'i Android Jelly Beani operatsioonisüsteemi. See on kiire ja sellel on hea 7-tolline ekraan,» kiitis Gibbs. See sobib hästi ka lastele, kuna on hea kerge.

Charles Arthur (paremal) tõdes, et kui Apple iPad Mini Retina on hea, siis tema lemmik on siiski Apple iPad Air oma suure ekraani ja boonuste tõttu. Foto: theguardian.com

Veidi suurema ekraaniga Apple iPad Mini Retina (320 naela ehk 379 eurot) kohta jätkus meestel vaid kiidusõnu, kui selle hind välja arvata. Suureks plussiks on väga hea rakenduste valik. Küll aga saab siinkohal paljudele klientidele määravaks selle kõrge hind.

Arthur ütles, et Apple iPad Air (400 naela ehk 474 eurot) on oluliselt suurema ekraaniga ning selle hind pole palju kõrgem, kui võtta arvesse kõik selle plussid. 2013. aasta parimaks tahvelarvutiks valiski ta selle just oma hinna- ja kvaliteedisuhte pärast. «Võrreldes eelkäijaga on see väga õhuke. Isegi võrreldes iPad Miniga tundub see kergem,» ütles ta.

Gibbsi sõnul näeb see imeline välja, kuid tema lemmik on hoopis odavam Google Nexus (200 naela ehk 237 eurot). «Tegemist on väga hea 7-tollise ekraaniga Android operatsioonisüsteemiga tahvelarvutiga. Kui Sa oled Google’i kasutaja, siis on kogemus võrratu,» tõdes Gibbs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles