Eesti firma asus võtmeid turvama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti firma asus võtmeid turvama.
Eesti firma asus võtmeid turvama. Foto: Minukaitse

Eesti turvafirma Minukaitse pakub alates maist võtmete kaitsmise teenust, mille eesmärk on kaotsi läinud võtmed omanikule turvaliselt tagastada.

Teenuse ostja saab firmalt  spetsiaalse võtmehoidja, millel on kirjas kliendikood, teade leidjat ootavast leiutasust ning juhised, kuidas võtmed tagastada. Seejuures ei ole võtmehoidjal kirjas omaniku aadressi, nime ega muud sarnast, mis pahatahtliku leidja omaniku koju juhataks.

Heade kavatsustega leidja saab juhised võtta turvafirmaga ühendust ja panna võtmed lähimasse Eesti Posti postkasti. Võtmed saadetakse postiga Minukaitse kontorisse, kust siis omanikuga ühendust võetakse.

Minukaitse juhatuse liige Kaspar Jänes rääkis, et sarnane teenus võeti esimesena kasutusele Rootsis 1980. aastatel ja sellest ajast alates on Põhjamaades kasutajaid kogunenud sadu tuhandeid.

Üks aasta võtmete kaitset maksab ligi paarsada krooni. Sellest rahast maksab firma leidjale ka leiutasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles