Euroopa Liit võib e-sigaretid keelustada

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigareti suitsetaja.
E-sigareti suitsetaja. Foto: AFP/SCANPIX

Brüsselis lepiti kokku, et kui Euroopa Liidu kolm liikmesriiki e-sigarettide müügi keelustavad, laieneb keeld pikemas perspektiivis kogu liidule.

Euroopa Parlament, mis on tubakatootjate tugeva surve all, valis liberaalsema tee kui Euroopa komisjon, kes tegi ettepaneku reguleerida e-sigarettide turgu nagu ravimiturgu, vahendab ERRi uudisteportaal.

28 liikmesriigi esindajad kohtusid eile, et otsustada, kas minna kompromissile või jätkata läbirääkimisi.

The Guardian kirjutab, et hetkel on siiski Euroopa diplomaadid heaks kiitnud uue tubakadirektiivi, mis toob kaasa suuremad sildid suitupakkidele ning selle, et  e-sigarette hakatakse müüma samade reeglite alusel nagu tavalisi sigarette. Samuti kaovad maitsesigaretid.

Samas võidakse tulevikus e-suitsud tervislikel kaalutlustel keelata, kui kolm või rohkem liikmesriiki nii otsustavad. Seega jäetakse otsad lahtiseks.

Prantsusmaa, kus praegu on 1,5 miljonit e-sigarettide suitsetajat kaalub praegu nende keelustamist, kuid üks linnapea Normandias on seda juba teinud.

E-sigarettide turgu EL-is hinnatakse 2 miljardile eurole ning see kasvab väga kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles