Soolane jõuluhõrgutis: siidris suplev küülik

Sellele hautisele annab erilise maitse siider.

FOTO: SCANPIX

Postimees avaldab soolase jõuluhõrgutise konkursile laekunud ja äramärgitud retsepti. Retsepti autoriks on Aire Orula.

1 küülik (tervena või raguuna)

1 liiter (kodust) kuiva õunasiidrit

2-4 loorberilehte

1 spl mett või tumedat suhkrut

4-5 küüslauguküünt

1-2 sibulat

2 porgandit

Juursellerit

Estragoni, rosmariini

Soola, pipart

Pruunista küülik või raguu tulisel pannil võis kenasti pruuniks ja aseta haudepotti. Lisa maitseained ja juurviljad, sool, pipar ning mesi. Kalla üle kuuma siidriga ja pista eelsoojendatud ahju. Alusta 200C juures 20-30 minutit ning siis alanda kuumust 170C-ni. Hauta 2 kuni 2,5 tundi, aegajalt vedeliku olemasolu kontrollides. Vajadusel lisa siidrit või õunamahla. Serveeri ürdikartulite, ahjujuurikate ja värske salatiga.

Toimetus ootab lugejate küsimusi
Saada
Tagasi üles
Back