Kunstkuuse hind sõltub okastest

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunstkuuskede hinnad erinevad väga suuresti ja Hortese aianduspoe müüja Kalju Kruusamäe sõnul sõltub hind sellest, kui loomulik puu välja näeb.

«Nende hind sõltub okastest, kui loomulikud need välja näevad, aga ka pikkusest ehk mida pikem, seda kallim,» rääkis Hortese aianduspoe müüja Kalju Kruusamets. Nii näeb nende poes mõni kunstpuu eemalt vaadates üsna loomulik välja, teised aga torkavad silma oma ebatavalise välimusega. Kuigi mõned puud meenutavad eemalt vaadates päris kuuske, siis enamik on pigem määramatut liiki. Kunstkuuski müüakse nii koos tulede kui ka ehetega. Aga on ka käbidega puid. «Huvitaval kombel olid sellel kuusel hoopis männikäbid küljes,» rääkis müüja.

Hortese turundusjuhi Sigre Parmi sõnul ostetakse pigem traditsioonilise väljanägemisega puid, kuid leidub tegelikult igale kunstkuusele, ka roosale ja valgele ostja. Tõsi küll, ekstravagantseid kunstpuid on poes müügil vaid üksikuid. «Mina ise küll musta kuuske koju ei viiks,» arvas Kalju Kruusamets musta puud silmitsedes. «Kui on väga modernne sisekujundus, siis võib just see (must –toim) kuusk olla täpp I peal,» arvas turundusjuht.

«Ostjaid on igas vanuses ja igasuguseid. Selle ehitud kuuse, mis võiks vene inimestele rohkem sobida, ostis hoopis üks eestlasest vanem proua,» tõi Kalju Kruusamets näite. Männikäbidega kuuse viis koju aga noor vene pere. Üldiselt eelistavad ostjad siiski ilma ehete ja tuledeta varianti. «Tahetakse ise ehtida ja eks vaadatakse hinda ka, sest tuledega variant on kallim,» rääkis müüja. Samuti ei saa tuledega puudelt tulukesi ise maha võtta.

Nii nagu tavaline jõulupuude müük kogub tuure enne pühi, nii kasvab ka kunstkuuskede müük jõulude eel.

Kalju Kruusamets soovitab inimestel, kes endale kunstpuu soetavad, jätta võimaluse korral alles originaalkarp. Kui jõulupuu karbist välja võtta, siis tuleb selle oksi endal sättida, et need kohevad välja näeks. Üldjuhul koosnevad kunstkuused kolmest osast ning oksad kinnituvad tüve külge kas konksude või hingedega. Kunstpuudel on alati kaasas ka kuusejalg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles