Miks on mõnede riiete taskud kinni õmmeldud?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnedel riietel õmmeldakse taskud kinni ning inimene saab ise valida, kas tahab käsi ja asju tasku panna või mitte.
Mõnedel riietel õmmeldakse taskud kinni ning inimene saab ise valida, kas tahab käsi ja asju tasku panna või mitte. Foto: SCANPIX

Poest näiteks uue jaki või püksid ostnud inimene võib avastada, et kinniõmmeldud tasku on tegelikult täiesti korralik tasku, tuleb vaid käärid kätte võtta ja pikapisteline õmblus lahti harutada.


Eesti rõivafirma PTA Grupi tootejuht Aune Soome selgitas, et neil õmmeldaksegi tootmises algul kõik taskud kinni: «See on lihtsalt kaubanduslik kinnitus ja et lõppviimistlus pressi all tuleks korrektne. Kui press peale läheb, et on kindel, et ta jääb ilusti.»

«Mõni ei tahagi neid lahti võtta ja siis see ei veni välja ja ei jää kuidagi lötakaks. Mehed ju üldse ei haruta lahti. Kes tahab, see lõikab lahti, kes tahab, see ei lõika. Mõni ei tahagi sinna midagi panna, ega käsi tasku panna,» rääkis naine ning selgitas, et õmblus on tehtud suurema pistega, et oleks näha, et tegelikult on tasku siiski olemas.

«Mõni võib-olla tõesti ei tulegi selle peale, et saab lahti lõigata,» nentis Soome.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles