Lugejad: sülti saab teha ka margariinikarpi või kohvitassi

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sült.
Sült. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tarbija24 lugejad tõid välja, et sülti ei pea tegema vaid klassikalisse metallist süldivormi, mida on poest küllaltki raske leida. Sülti saab teha ka margariinikarpi või kohvitassi.

«Inimesel, kes küsib, kust saada süldivormi, on fantaasiapuudus. Kõlbavad kõik plastkarbid alates Delma ja Rama karpidest ja lõpetades sobivas suuruses jogurti-, kodujuustu-, kohupiimatopsidega,» kirjutab üks lugeja. Samas toonitab ta, et süldileem, mida sellistesse karpidesse valada, peaks olema jahutatud 40 kuni 50 kraadini. Kuumema vedelikuga kokkupuutel võivad karbid hakata sulama ja vormi muutma. Lisaks võib toidule ebameeldiv maitse tekkida. Samuti võib karp eraldada tervisele ohtlikke ühendeid.

Teine lugeja usub jällegi, et plastnõusse sooja sülti valada ei saa. «Õnneks käivad veel vanad süldivormid, kuid tõepoolest, tulevikus on see probleem. Sülti keedetakse ju ikka kümme liitrit korraga. Selleks on päris palju anumaid vaja. Maal on kombeks ka sülti kinkida, seega anum peab ilus olema,» arvas lugeja.

Sass kirjutas, et teeb sülti väikestesse keraamilistesse kaussidesse.

«Meie majapidamises ei olnud ühtegi süldivormi. Peale sea tapmist läksid elamises kõik väiksemad kausid kasutusse - osa süldile, osa pasteedile. Nüüd vist plekk-kausse nii palju ei ole, aga klaasist desserdinõud võivad ju ka sobida,» kirjutas ka John.

Üks lugeja soovitab aga väiksemad süldid teha hoopis kohvitassidesse. Kats teeb aga süldi väikestesse metall-korvikestesse, millega võib teha ka näiteks koogikesi. Selliseid vorme sai ta taaskasutuspoest terve hulga ühe euroga.

«Kuna keedan sülti 30-liitrise potiga, siis lähevad käiku kõik kodus leiduvad kausid. Väga head suured on ka Selveris müüdavad ümmargused kilosed salatikarbid, mis on läbipaistvast plastikust ja kaanega. Need kannatavad ka kuumust hästi,» soovitas Kats.

Kes tahab tingimata klassikalisi süldinõusid, siis võib piiluda Tartu turul olevasse Tuhande asja poodi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles