Soomlased mures: poeriiulid võivad pühade ajal tühjaks jääda

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: Lugeja foto

Kuna tänavu on jõulupühad keset nädalat, peavad osa toidutööstusi tootmisega jätkama ka pühade ajal, et inimesed saaksid värsket kaupa ka aastavahetuseks lauale panna.

«Esmaspäev on ilmselt kõige kiirem päev sellel aastal. See saab olema paras väljakutse. Oleme tellinud kõik laod kaupa täis, aga kuna pikad pühad on ees, siis me ikkagi ei tea, milliseks olukord kujuneb,» ütles Kuopio supermarketi K-Citymarket esindaja Jari Kostilainen, vahendab Yle.

Tuleval nädalavahetusel, kui jõulupühad on möödas, võib mõne toiduainega kitsas käes olla. Kostilainen usub, et kohalikud toiduained on kättesaadavad, kuid need, mida on vaja kaugemalt tellida, võivad otsa saada. Näiteks võib värske kala defitsiidiks osutuda.

«Hooajaline kaup, näiteks jõuluroad, mida palju müüakse, tellitakse kuid ette. Nendest võib saada probleem. Samas piima ja juustu tellitakse vastavalt hetkeseisule. Laos on ruum aga piiratud,» tõi Kostilainen välja.

Selleks, et ka aastavahetusel oleks midagi lauale panna, peavad teatud tööstused pühade ajal tootmisega jätkama. Näiteks töötavad pagaritöökojad jõulupühadel, et poodidel oleks tuleval nädalavahetusel midagi müüa. Ettevõtted meelitavad inimesi tööle kõrgema palgaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles