Felix müüb jõulukuul 100 000 purki kõrvitsat ning 200 000 tuubi sinepit

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrvitsasalat.
Kõrvitsasalat. Foto: Andres Teiss

Põltsamaa Felix teatab, et tänavu toodeti Eesti turu jaoks 150 000 purki traditsioonilist kõrvitsasalatit ning üle ühe miljoni tuubi kanget sinepit.

Põltsamaa Felixi turundusdirektori Marek Viiloli sõnul on kõrvitsa tarbimine aastatega kasvanud. Kui kümme aastat tagasi müüdi Eestis aastas umbes 30 000 purki kõrvitsahoidiseid ja sedagi vaid jõulude ajal, siis tänaseks on kõrvitsad kaubanduses müügil aastaringselt ja kogusedki oluliselt kasvanud. Siiski müüakse suurem osa toodangust detsembris. «Eelkõige eelistatakse ikka klassikalist kõrvitsasalatit, kuid oma koha Eesti perede jõululaual on leidnud ka kõrvitsa-kapsasalat ning magusad mangomaitselised kõrvitsakuubikud,» täpsustas Viilol.

Kui aastal 2000 toodeti Põltsamaa Felixis umbes 50 tonni kõrvitsat, siis tänavu valmistati kokku 1000 tonni erinevaid kõrvitsatooteid. «Loomulikult ei jää 1000 tonni kõik eestlaste söögilauale, osa läheb ekspordiks Skandinaaviasse, kus kõrvits on samuti oluline komponent jõululaual, kuid mille valmistamine on usaldatud eestlastele,» lisas Viilol.

Kanget sinepit müüb ettevõte aastas üle ühe miljoni tuubi. 200 000 sinepituubi müüakse jõulupühade ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles