Viis närvesöövat mõtteviisi, millest jõulude ajal loobuda

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühademeeleolu.
Pühademeeleolu. Foto: SCANPIX

Jõulupühad kujunevad paljude jaoks tõeliseks katsumuseks, mil nimekiri tegemistest tekitab pinget ja stressi – muuda oma mõtlemist, et saaksid seda aega hoopis nautida.

Mälestusi jõuludest ja pühademeeleolu võib kardinaalselt muuta, kui vähendad nõudeid ja ootusi iseendale, kirjutab väljaanne Huffington Post. Selleks muuda oma mõtteviise.

1. Sa arvad, et pead kõik asjad algusest lõpuni ise valmistama – käsitööseebid, isetehtud kommid, küpsised, piparkoogid, jõulutoit, käsitsi meisterdatud jõulukaardid ning kootud käpikud. See nimekiri jätkub veel ja veel. Kui sa oled loov ja käsitööd armastav inimene, siis mõtle välja üks südamelähedane asi, mis õnnestub sul alati kõige paremini ja mille tegemine on lust ja rõõm ning pole nõnda raske. Kõikidele lähedastele kingi üks ese samast kollektsioonist. Nii ei pea sa loodetavasti 23. detsembril poole ööni üleval olema.

2. Sa ootad, et inimesed, iseloomud ja omavahelised suhted muutuvad pelgalt seetõttu, et on jõulud. Meile kõigile meeldib mõelda, et pühadeks unustatakse omavahelised erimeelsused ja tülid. Kuid mõnikord võivad stress ja pinge sel perioodil hoopis vastupidist mõju avaldada. Seetõttu tuleks olla eriti ettevaatlik ja vältida konflikte. Võid juba eeldada, et sinu vanamoelised vanemad või närvesööv tädi käituvad sel aastal täpselt samamoodi. Arvesta sellega ja vaata mõnest asjast mööda, et pühad oleksid rahumeelsed.

3. Sa usud, et suudad teiste inimeste mõtteid lugeda. Eeldad, et tead, mida teised pühade ajal mõtlevad. Usud, et su mees mõtleb, et oled kingitustele taas liiga palju raha raisanud või et ema halvustab sind sellepärast, kus otsustad jõululaupäeval perega olla. Selliste konstruktsioonide probleem ja viga on see, et kui sa neid usud, siis sa ka reageerid neile. Nõnda krutid üles pinget kohas, kus seda võib-olla polegi. Anna endale lubadus, et enne kui teed järeldusi, küsid inimestelt oma mure kohta järele.

4. Sa arvutad armastuse ümber rahaks. Ilmselt on paljud nõnda toiminud, kulutades rohkem raha nende kingitusteks, kelle suhtes tunnevad, et võlgnevad neile midagi. Oht on selles, et üritad suhteid teistega parandada raha abil. Kõik teavad, et see ei toimi tegelikult, aga käituvad ikka sel viisil. Seega, kui avastad, et üritad end tõestada või luua emotsionaalset sidet, siis mõtle, et selleks pole üldse tarvis Visat. Suhet saad parandada hoopis muul viisil.

5. Sa suhtud pühadesse nagu maratoni. Mõtled järjepidevalt stiilis, et millal see ometi juba läbi saab või, et ma pean selle üle elama. Pühad ei ole tegelikult loodud selleks, et energiat inimestest välja imeda, vaid vastupidi, energiat juurde anda. Võta aeg maha ja naudi pühade aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles