Raseduskriisi nõustajad vastavad sel nädalal kirjadele kahe tunni jooksul

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

18.-21.mail vastavad raseduskriisi nõustajad Leie Klaar, Margit Emberg ja Sabina Rand-Haddad raseduskriisiga seotud küsimustele e-kirjanõustamise teel www.rasedus.ee kahe tunni jooksul.


Vajaduse ja sobivuse korral kohtutakse naiste, meeste ja peredega juba samal päeva kolme tunni jooksul alates hetkest, mil nõustamissüsteemi poole on pöördutud.

SA Väärtustades Elu pakub alates 2007. aastast raseduskriisi sattunud naistele, meestele ja peredele erinevate maakondade tervishoiuasutuste juures raseduskriisi nõustamisteenust.

Lisaks silmast-silma nõustamisele jõutakse mitmete raseduskriisi sattunud  peredeni üle-eestiliselt e-nõustamise ja tasuta raseduskriisi nõustamistelefoni 8002008 kaudu. Keskmiselt nõustatakse kuus 300 – 350 inimest.

Tallinna raseduskriisikeskuse juhataja ja raseduskriisi nõustaja Küllike Lillestiku ei pruugi kõik lapse planeerimisel alati ootuspäraselt kulgeda ning ootuste ja tegelikkuse vahelise vastuoluga ei suudeta alati toime tulla. «Oluline on teada ja arvestada sellega, mis võib mõnikord teisiti minna ja mis võib perega sellistes olukordades juhtuma hakata.»

Nõustajad peavad tema sõnul raseduskriisi alast teadlikkust oluliseks ka nende perede jaoks, kes on raseduskriisist minevikus ühel või teisel moel mõjutada saanud. «Tihti suudetakse alles hiljem tagasi vaadates aru saada, mis siis ikkagi tegelikult toimus. Läbi olukordade mõtestamise õpitakse vaatama taas ettepoole,» lisas Lillestik.

Uuringud näitavad, et lahutuse kõrval on üks kõige enam pingeid ja stressi tekitavaid olukordi töökoha kaotus või pidevas ja pikaajalises töökaotuse hirmus elamine.

«Raseduskriisi nõustamise üks olulisi teemasid ongi muu hulgas ka pere -ja tööelu edukam ühildamine ning toimetulek töö-, pere-, ja paarisuhtes esilekerkivate pingetega pereplaneerimise, raseduse -ja sünnitusjärgsel perioodil,» märkis SA Väärtustades Elu juhatuse esimees ja raseduskriisi nõustaja Kaia Kapsta.

***

Tallinna raseduskriisikeskuses võtavad raseduskriisi nõustamise intensiivnädala raames vastu raseduskriisi nõustajad:
Küllike Lillestik 53910923
Leie Klaar 55522596
Kaia Kapsta 56460262

Intensiivnädala kontaktnõustamine Viljandi maakonnas toimub kolmapäeval, 19.mail:
Le Hussar 55606005
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles