Entusiast süüdistab kasvatajaid olematute roosisortidega kauplemises

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antiikroosisordid on tuhandeid aastaid vanad, nendega väliselt sarnased uus-antiikroosid aga viimase 20–30 aasta jooksul aretatud.
Antiikroosisordid on tuhandeid aastaid vanad, nendega väliselt sarnased uus-antiikroosid aga viimase 20–30 aasta jooksul aretatud. Foto: Sille Annuk / Postimees

Pärnu roosikasvatusentusiast Uku Raid väidab, et mitmed suured Eesti roosikasvatajad müüvad mujal Euroopas aretatud roosisorte siin välja mõeldud nimetuse all, pettes omakasu nimel nii tarbijaid kui ka roosihuvilisi.

«Need mehed võivad oma koeri ja kasse ümber nimetada, aga roosid jätku rahule!»  kurjustab juba neljandat aastat järjekindlat võitlust pidav Uku Raid Õhtulehes. Raidi probleem näib seisnevat peamiselt sõnas «uus-antiikroosid», mida mehe kinnitusel pole tegelikult olemas.

Kolme algupärase roosiraamatu autor Mart Ojasalu on Raidi väidetega kursis, kuid mingit probleemi siin ei näe. Tema selgituse kohaselt ei tähistata sõnaga «uus-antiikroosid» mitte roosi botaanilist sorti, vaid see on lisateave ostjale, et ta oskaks neid roose eristada tõelistest antiikroosidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles