Pühadejärgne puhastuskuur: viis moodust, kuidas taastuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raske jõulusöök, suhkrused magustoidud ja alkohol võivad kehale liiga teha ja tekitada tunde, et oled pidevalt väsinud ja uimane. Ent ära anna alla, vaid pigem tee väike puhastuskuur, et su keha saaks taastuda.

Siin on viis nõuannet, kuidas oma keha jõulutoitudest puhastada ja end paremini tunda, kirjutab healthmeup.com.

Puhasta oma keha alkoholist

Kõige esimene puhastuskuuri samm on see, et kehast tuleb alkoholi mürkained väljutada. Joo suur klaasitäis sooja vett sidruniga, et mürkained kehast välja saada. See aitab kehal taasutada ka vedelikupuudusest, mis tekib alkoholi joomise tõttu. Söö päeva jooksul palju puu- ja juurvilju, sest need annavad kehale vitamiine, mille alkohol on väljutanud.

Puhasta oma nahka

Meik, stress ja pidutsemine mõjuvad nahale väsitavalt. Kui oled oma sisemuse puhtaks teinud, siis on aeg oma naha eest hoolt kanda. Koori oma nahka, proovi kuivharjamist, mis muudab naha kaunimaks ja parandab vereringet. Pea meeles nahapuhastuse kuldreeglit: puhasta ja niisuta.

Toitu õigesti

Lase kehal väljutada kõik rikkalikud ja rasked jõulutoidud. Eelista kergeid soogasid, mida on lihtne seedida. Lisa menüüsse juurvilju, linnuliha ja suppe, sest need mõjuvad seedeelundkonnale hästi.

Tee trenni

Pärast jõule tasuks jätkata oma tavapärase treeningrutiiniga. Pea meeles, et jõuludest tingitud kahju kehale tuleb mingil moel tasa teha. Peale selle tõstab treening adrenaliini taset, mis parandab ka meeleolu.

Lõõgastu vannis

Lisa vanniveele paar tilka mõnda eeterlikku õli, proovi näiteks patšuli-, greibi- või sidrunilõhnalist õli. Need lõhnad aitavad kehal taastuda ja puhastuda. Lase partneril endale ka kerget massaaži teha. Kui kõige sellega on ühel pool, poe mõnusa hommikumantli sisse ja lõõgastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles