Lugeja küsib: kuidas peaks vormistama, kui tahame lahutusega jätta vara lastele?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Seoses lahutusega saime kokkuleppele, et vara (osa majast) läheb laste nimele ja teineteisele mingeid rahalisi nõudeid ei esita. Kas ümberregistreerimine peaks toimuma notari juures ja kas kohal peaksid olema kõik osapooled? Kas ka minu ema, kelle nimel on osa majast? Milliseid dokumente on vaja? Kuidas määratakse vara väärtus? Kas oleks mõistlik teha ka kiri, et me teineteisele pärast lahutust rahalisi nõudeid ei esita?» küsib lugeja.

Vastab jurist Hanna Kivirand õigusbüroost Puurits & Partnerid.

Kui soovite endise abikaasaga oma vara lastele kinkida, peaksite pöörduma notari poole kinkelepingu sõlmimiseks. Kui ka laste vanaema soovib oma vara lastelastele kinkida, peaks ka tema kinkelepingu sõlmimiseks notari juurde pöörduma. Notari juures peavad kohal olema kõik lepingu osapooled, so kinkijad ja kingisaajad.

Kingitava vara väärtuse määravad kinkijad ise, eraldi kinnisvara hindamist teha ei ole vaja. Kingitava väärtusest oleneb notari tasu. Kinkelepingu sõlmiseks peab notarile kindlasti esitama vara puudutavad dokumendid. Konkreetsemat informatsiooni saate notarilt, kes Teid kinkelepingu(te) sõlmimisel abistab.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles