Lugejad jõulukingitusi ei tagastaks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukingitusi lugejad tagastada ei soovi.
Jõulukingitusi lugejad tagastada ei soovi. Foto: Panther Media / Scanpix

Tarbija24 üleskutsele vastanud lugejad leidsid, et nemad jõulukingitusi ei tagastaks ega vahetaks ümber, kuna need on tehtud südamest.

«Vanasõna ütleb, et kingitud hobuse suhu ei vaadata! Ja kui kingitus on kas või tibatilluke, on see tehtud südamest. Kingitust ei vahetaks ega tagastaks ma kunagi! Ja kõige parem kink oleks minu jaoks mingi hea ja tore sõnaline soov, kellele tõesti samad mõtted ka tagastaks,» kirjutas üks lugeja, kelle kommentaar ka kõige rohkem poolehoidjaid leidis.

«Ma ei tagastaks kinki. Kinkija on pannud sinna oma parimad soovid ja mina tagastan... Nõme. Mõnikord kingitakse ära asi, mis endale kodus ei meeldi. Selliseid «kinkijaid» leidub, aga siis ma lihtsalt ei suhtle enam temaga. Miks mitte kinkida raha? Las inimene ise ostab selle eest, mis talle meeldib. Mõni halvustab raha kinkimist, aga mina küll mitte ja näiteks lapsed on väga rahul sellega, kui saavad ise kingi valida,» arvas ka teine.

Kommentaator nimega Naine arvas, et raha kinkimise puhul oleneb kõik kinkijast. Kõige tobedam on tema hinnangul kinkida midagi suvalist kinkimise pärast, sest peab. «Mehe perekond tegi mulle varem selliseid kingitusi kuni ütlesin mehele, et ta võib oma sugulastele öelda, et mul ei ole nende küünlaid, šokolaadi jms träni vaja. Tegi ikka haiget küll, kui sina mõtled, et mis ämmale-äiale kinkida ja saad vastu siis suvalist nänni. Alati saab ju kinkida raha asemel näiteks raamatupoe kinkekaarte, teatripileteid vms. Konks oli veel ka selles, et oma teistele lastele ja nende kaasadele kingiti ikka mõttega asju,» kirjutas ta ja arvas seega, et parem ilma kinkideta kui läbimõtlemata kinkidega.

Teine kommentaator ei mõistnud, kuidas üldse saab jõulukingitust tagastada. «Kas tänapäeval jäetakse kingitusele hinnasilt külge ja antakse kviitung kaasa? Või mille alusel neid vahetatakse?» päris ta. Kasutaja päkapikk ei mõistnud, kuidas saab kingitusi tagastada. «Et jooksen jõuluvanasaanile järele ja karjun, et võta oma kingitus tagasi? Tere talv,» lausus ta.

Mõnel Tarbija24 lugejal ei õnnestunud soovitud kingitust lihtsalt ümber vahetada. Näiteks kirjutas üks lugeja, et tema ema kinkis talle musta iPhone´i, kuid ta tahtis valget. «Uus paber ümber, vastav nimi peale ja 12 kuud kapis, siis kuuse alla,» pakuti talle lahenduseks.

Lapsevanem nentis, et nende perekond oleks küll soovinud kinki tagasi viia, sest nad avastasid, et lapsele tehtud pakis oli ainult rada, kuid spetsiaalsed palle, mis sellel rajal peaksid veerema ei olnud. «Oleme pettunud, kuid kuna pakk on avatud ning tšekki ka enam üles ei leia, siis pole võimalik vahetama minna,» teatas ta kurvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles