Eesti Pank vahetab Läti latte eurodeks jaanuaris ja veebruaris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Eesti Pangas saab vahetada lati pangatähti eurodeks teenustasuta ja keskursiga jaanuarist veebruari lõpuni. Lati münte vahetada ei saa, teatas keskpank.

Alanud aasta 1. jaanuarist ühines Läti euroalaga ja sel päeval võeti Lätis kasutusele euro kursiga 1 euro = 0,702804 latti.

Lati pangatähti saab vahetada Eesti Panga muuseumis selle lahtioleku ajal, päevalimiit inimese ja tehingu kohta on 1000 eurot. Eesti Panga muuseum on avatud teisipäevast reedeni kell 12–17 ja laupäeviti kell 11–16.

Läti pangatähti vahetavad kahe kuu vältel kõik euroala keskpangad.

Lätis on võimalik vahetada keskkursiga nii lati pangatähti kui ka münte pangakontorites kuni selle aasta juuni lõpuni ning 302 Läti postkontoris kuni märtsi lõpuni. Latte vahetab eurodeks ka Läti keskpank – keskkursiga, piiramatus koguses ja tähtajatult.

Lätis pankades arvelduskontodel olevad latid vahetati eurodeks automaatselt keskkursiga ja teenustasuta.

Läti latt kehtib ametliku maksevahendina veel kahe nädala jooksul pärast euro kasutuselevõttu. Alates 15. jaanuarist on Lätis ainuke ametlik maksevahend euro.

Eesti Pank tuletab meelde, et alates sellest aastast saab kroone eurodeks vahetada vaid Eesti Panga muuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles