Eestis on seitse korda rohkem viinapoode kui Soomes

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol on liiga kättesaadav.
Alkohol on liiga kättesaadav. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Konjunktuuriinstituudi uuringust selgub, et Eestis on alkohol märksa kättesaadavam kui Soomes ja Rootsis: Eestis on 2333 kange alkoholi kauplust, Soomes aga 344 ja Rootsis 411.


Saja tuhande elaniku kohta on meil 174 kangema kraami poodi, samal ajal kui Soomes on neid kuus ja Rootsis kõigest neli. Lisaks on Põhjamaades piiratud ka õlle kangus tavapoodides.

Kui Eestis on alkoholipoed lahti 84 tundi nädalas, siis Soomes 64 ja Rootsis 45 tundi nädalas. Siin on ka vanusepiirang, millest alates saab kanget kraami osta, kahe aasta võrra madalam.

Mis puutub kohaliku viina hinda, siis see on Eestis üle kahe korra madalam kui põhjanaabrite juures, mis soodustab muidugi alkoholiturismi. See on ehk ka põhjuseks, miks välisturistide alkoholi tarbimine Eestis on jäänud viimasel kahel aastal samale tasemele, samas kui eestlastel on see viiendiku võrra vähenenud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles