Yakitori kanavardad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Juta Raudnask

Kanaliha kipub vähese maitsestamise korral üsna ilmetult maitsema. Jaapanipäraseid yakitori vardaid ei saa küll kuidagi igavateks nimetada.

500 grkana kondita kintsuliha

100 ml saket

100 ml sojakastet

2 tl peeneks hakitud ingverit

1 tl suhkrut

bambusest grillvardaid

Lõika liha umbes 3*3cm tükikesteks. Pane kaussi. Sega kokku sake, sojakaste, hakitud ingver ja suhkur. Sega, kuni suhkur on lahustunud ja vala liha peale. Pane liha vähemalt pooleks tunniks külmkappi marineeruma. Samaks ajaks pane bambusest grillvardad vette ligunema, et nad grillikuumuses põlema ei läheks. Aja söed grillil kuumaks. Lüki lihatükid vardasse, nii 6-7 tükki vardale. Grilli kuumade süte kohal, kuni küps. Vahepeal võib vajadusel liha marinaadiga niisutada. Serveeri koos sojakastmega. Võta kõrvale külma õlut või saket!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles