Grillkrevetid laimimarinaadis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Juta Raudnask

Marineeritud krevetid, mille retsepti ma siin teiega sel korral jagan, on kuulunud meie ja meie Tais elavate eestlastest sõprade lauale küll vist pea igal nädalal alates meie ühisest uusaastapeost Khao Takiabi rannal, mil neid esmaskordselt valmistasime. Kõik, kes on proovinud, on neid armastanud ja retsepti küsinud. Nii et tundub, et oleks patt mitte seda rooga laiematele rahvahulkadelegi jagada. Vaja läheb:
1-2 kg krevette (peade-sabadega, koori ära, puhasta, jäta sabad külge)
3/4 kl laimist pigistatud mahla
1/4 kl oliiviõli
2 väikest tšillikauna (rohkem, kui soovite vürtsiseid krevette)
1/2 tl musta purustatud pipart
5 küüslauguküünt (hakitud)
1 spl mett
soola ja suhkrut niipalju, et soolasus, hapusus ning magusus tasakaalus oleksid
Sega marinaad kokku. Lase suhkrul-soolal sulada ja proovi, kas maitsed on tasakaalus. Kui vaja, maitsesta üle. Pane puhastatud krevetid puhtasse tervesse kilekotti ja vala marinaad peale. Sega krevetid kotis marinaadiga, nii et kõik saaksid sellega kokku. Sulge kott ja pane külmkappi vähemalt 6 tunniks.
Kui krevetid on marineeritud, grilli neid hetkeks kuumal grillil (kui nad liiga kauaks grillile jätta, saavad nad puised, arvesta, et laimimahl on pool küpsetamist juba ära teinud). Dipi magusasse tšillikastmesse ja naudi!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles