Välismaale tööle minnes tuleb alustada aste altpoolt

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismaal töötamine võib paista suurepärase pääseteena, kuid enamasti tuleb leppida kehvema kohaga kui kodus.
Välismaal töötamine võib paista suurepärase pääseteena, kuid enamasti tuleb leppida kehvema kohaga kui kodus. Foto: SCANPIX

Kui kodumaal on keeruline tööd leida, siis pööratakse pilk praegu üsna kiirelt piiri taha. Samas tuleb välismaale minejal arvestada, et samaväärset tööd, mis kodus tehtud, on raske saada, enamasti tuleb alustada aste altpoolt.

Töötukassa EURES nõustaja Kaire Cocker rääkis Vikerraadio hommikuintervjuus, et isegi kui suur firmajuht hakkab mujal Euroopa riigis tööd otsima, oleks tal mõistlik vaadata natukene allapoole.

«Üldiselt see teise riiki minemine algab natukene allpool seda kriteeriumit, mis ta siin Eestis on olnud,» sõnas Cocker.

Samas märkis nõustaja, et miski pole võimatu – ka välismaised tööandjad näevad, kui inimene on tubli ja töökas ning võimaldavad edasi liikuda.

Suve lähenemine on toonud kaasa vabade töökohtade arvu suurenemise ka välismaal. Kui veel jaanuaris oli EURESe portaalis 500 000 pakkumist, siis mõne kuuga on see arv kasvanud 900 000ni.

EURES tutvustab täna Tallinnas rahvusraamatukogus Soomes pakutavaid töövõimalusi. Infopäev algab kell 10 ja kestab kella 15ni. Infot välismaal töötamise kohta saab ka internetist aadressil www.eures.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles