Uue ja kallinenud parkimiskorra vastu eksijaid esialgu ei trahvita

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavolikogu muutis möödunud aastal tasulise parkimise süsteemi. Autoomanikule kallim ja karmim süsteem rakendus alanud aasta esimesest päevast.

Kõige rohkem, ligi kolmandiku, tõusis parkimistasu südalinna parkimistsoonis. Enne maksis tund parkimist seal 2,28, nüüd aga kolm eurot. Lisaks hinnatõusule muutus tasuline parkimine südalinnas ööpäevaringseks. Aasta alguseni oli parkimine seal tasuline kella seitsmeni õhtul.

Kesklinna parkimistsoonis tuli tunniajalise parkimise eest maksta 1,02 eurot, alanud aastast tõusis hind 1,2 euroni. Vanalinnas maksis parkimistund 4.56, nüüd 4.80.

Ühtlasi suurendas linnavolikogu ka tasulisel parkimisalal elavate inimeste parkimistasu määra. See on 120 eurot aastas ehk kümme eurot kuus.

Nördinud linnaelanikud kurdavad, et inimesi oleks võinud teavitada suuremate siltidega, et lisaks hinnatõusule muutub parkimine tasuliseks ööpäevaringselt.

Parkimiskontrolli teostab Tallinnas AS Ühisteenused, mille parklate müügi- ja linnaparkimise juht Martin Tubalkain ütles Postimehele, et trahve uue hinnakirja vastu eksinutele veel ei teha. «Teostame päevasel ajal tavapärast kontrolli selle nädala lõpuni. Õhtul pärast kella seitset uue korra vastu eksinuid teavitame infosedelitega, kuid vähemalt käesoleva nädala lõpuni trahve uue korra vastu eksinutele ei väljastata,» selgitas Tubalkain.

Aasta algul oli Tubalkaini hinnangul praegusega võrreldes oluliselt rohkem neid, kes polnud uue korraga kursis. «Tundub, et olukord ja teavitatus paraneb iga päevaga ja neid, kes ei tea, jääb järjest vähemaks.»

Tubalkaini selgitusel on tasuline ala küllaltki suur ja ühe-kahe päevaga ei jõutagi kõiki infotahvleid uue infoga varustada. «See praegune aeg ongi üleminekuperiood nii meile kui parkijatele.»

Vanalinnas talvine parkimiskord

Mupo avalike suhete juhi Meeli Hunti sõnul nemad linnatänavatel parkimistasude sissenõudmisega ei tegele. «Jälgime parkimise seisukohalt üksnes seda, et inimesed teaksid, et talvise perioodi tulekuga on hakanud kehtima talvine parkimiskord, mis tähendab teatud kohtades parkimise keeldu. Selle vastu eksijaid trahvime küll, kuid käesoleva nädala lõpuni teeme ka meie sarnaselt Ühisteenustele teaavitustööd ning reaalselt trahvima asume alles algaval nädalal.»

Hunti sõnul pole antud küsimuses palju mupo poole pöördutud, on olnud mõned üksikud kõned. «Inimestel on harjumused, kuidas pargitakse. Infotahvlitega ei tutvuta ja kui tuleb trahv, ollakse nõutud, kuigi info on väljas.»

Talvine parkimiskord kehtib alates 15. detsembrist Tallinna vanalinnas ning vastavasisulised liikusmärgid on ammu paigaldatud.

Tänava seisunditaseme nõuete täitmiseks kehtestati mootorsõiduki parkimise keeld paariskuupäevadel alates keskööst kuni kella 6-ni I piirkonnas ja paaritutel kuupäevadel kell 00.00-06.00 piirkonnas II alates 15. detsembrist 2013.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles