Lugeja küsib: kas 18-aastane võib endale ise koolile puudumistõendeid kirjutada?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliselt kirjutab vanem märkuse puudumise kohta.
Tavaliselt kirjutab vanem märkuse puudumise kohta. Foto: Toomas Huik / Postimees

«Sooviksin teada saada, kas 18-aastane õpilane võib endale Eesti riigi seaduse järgi ise puudumistõendeid kirjutada?» küsib noor.

Vastab veebikonstaabel Maarja Punak.

Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse paragrahv 36 järgi teavitab koolikohustusliku lapse puudumisest kooli lapsevanem. Koolikohustuslik õpilane on kuni 17-aastane või põhiharidust omandav õpilane. Muudel juhtudel on seadus jätnud koolidele vabad käed oma kodukorras sätestada neid tingimusi, mis kehtivad 18-aastastele (aluseks sama seaduse paragrahv 35). Tean juhtumit, kus lapsevanem ei soovinud, et tema laps gümnaasiumi läheb, kuid kuna laps nagunii enam kodus ei elanud, tegi õpilane kokkuleppe kooliga. Kui 18-aastane on võtnud endale kohustuse haridust omandada, kuid hakkab põhjuseta puuduma ja ei täida seega oma kohustusi, siis ei saa kool talle kvaliteetset teenust enam pakkuda ja seega lähevad kooli ja õpilase teed lahku.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles