Turult saab juba värsket kodumaist salatikraami

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske ja kodumaise salatimaterjali saab juba turult kätte.
Värske ja kodumaise salatimaterjali saab juba turult kätte. Foto: Mihkel Maripuu

Turgudel on juba saada Eestis kasvatatud värsket salatikraami ja seda esmapilgul üsna mõistliku hinnaga.

Ilusa suure rohelise salatipea saab näiteks Tallinnas keskturult kätte 16 krooniga ja müüja kinnitusel oli tegemist tõesti Eesti kraamiga. Kimbuke veel veidi mullaseidki rediseid maksab 12 krooni. Siltide järgi Eestis kasvatatud tilli, peterselli, murulaugu ja sibula kimpude hinnad jäävad 10 krooni kanti.

Isuäratava värske hinnasiltidele märgivadki turumüüjad enamasti kas kimbu või 100 grammi hinna. Kuigi maitserohelise puhul pole kilohinna avaldamine müüjale kohustuslik, selgub väiksest arvutusest, et kodumaine maitseroheline on kallis kaup – kilo sibulat maksab turul 70-100 krooni.

Kimbu kaupa müüdavate rediste puhul on kilohinna avaldamine kohustuslik, kuid seda turul rediste hinnasiltidelt otsida ei maksa, samuti ei ole teada, kui palju kimbukesed kaaluvad. Minu ostukotti maandunud redisekimp, kuhu kuulusid ka pealsed, kaalus ligi 150 grammi ja selle eest tuli välja käia 12 krooni. Kilohinnaks teeb see 80 krooni.

Värskest kodumaisest kaubast oli turul veel saada hapuoblikaid, mille 100 grammi hind jäi samuti 10 krooni kanti, rabarberit kilohinnaga 15-22 krooni ning kurki. Lühikesed Lõuna-Eestist pärit kurgid maksid 35-38 krooni kilo, pikad kurgid 30 krooni kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles