Lugeja küsib: miks Apollo kinkekaardid nii kiiresti aeguvad?

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apollo raamatupood.
Apollo raamatupood. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

«Apollo kinkekaardid kehtivad vaid kuus kuud. Miks see aeg ei võiks olla pikem? Paljudes kauplustes kehtivad kinkekaardid ikkagi aasta,» küsib Tarbija24 lugeja.

Vastab Apollo müügi- ja turundusjuht Eha Pank.

Kinkekaartide kehtivuse teema on ka varasemalt ajakirjanike huviorbiidis olnud. Ka siis oleme omalt poolt kommenteerinud, et tegelikult on aidanud kehtivusaja lühendamine ühelt aastalt poolele aastale (mis Apollos on kehtinud juba üsna pikka aega) kinkekaartide realiseerimise osakaalu tõsta.

Kui inimene saab kinkekaardi, mis kehtib terve aasta või rohkemgi, siis ta teab, et sellega on aega ja ta paneb kaardi kusagile ära. Aasta möödudes võib ta olla juba unustanud, et tal selline kinkekaart ka oli. Poole aasta puhul on inimesed ärksamad oma kinkekaarte realiseerima ning teisest küljest on kuus kuud väga pikk aeg, mille jooksul endale Apollost sobiv kingitus leida. Meil ilmub igal nädalal üle mitmesaja uue toote, seega valikut on piisavalt.

Oleme saanud minimaalselt tagasisidet, kui mõne kliendi kinkekaardi kehtivusaeg on läinud üle. Ka sellistel juhtudel on teinekord välja tulnud, et see sama klient on Apollos vahepeal käinud ja ka otse sooritanud, kuid ta on unustanud, et tal tegelikult ka kinkekaart oli. Ja mõned päevad üle tähtaja läinud kaardid võtame alati vastu.

Protsentuaalselt jääb Apollo kinkekaartide realiseerimata hulk kogu kinkekaartide käibest väga tagasihoidlikuks.   

Kindlasti on ka Apollo huvitatud, et kliendid oleks rahul ja saaksid endale meelepärase kingituse kinkekaardi vastu õigeaegselt valitud.

Näiteks möödunud aastal andsime välja ka elektroonilised kinkekaardid, mida saab kasutada Apollo e-poes ning need annavad maili teel ka kaardi saajale märku, kui kinkekaart hakkab aeguma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles